Blythe poppen

Al ontzettend lang ben ik geïntrigeerd door de Blythe poppen. Op Pinterest en Instagram zag ik regelmatig foto’s voorbij komen. Ik had nog geen idee wat voor poppen dit waren en wat voor wereld hierachter schuil gaat.
De Blythe poppen zijn in 1972 in de wereld gebracht als speelgoed voor kinderen. De poppen verkochten niet goed, dus zijn ze er na een jaar alweer mee gestopt.

Fashion
Gina Gaan begon de poppen te gebruiken in veel van haar foto’s en publiceerde een boek waarin ze als mode poppen werden gebruikt. Ze werden toen onwijs populair en juist omdat er zo weinig van zijn gemaakt zijn het echte collector items geworden.

‘Nep’ poppen
De poppen worden nu natuurlijk nagemaakt en er zijn veel ‘nep’ blythe poppen te koop. Deze poppen worden voornamelijk gecustomized. Dit gebeurd door het gezichtje te veranderen. Een andere neus, mond en make- up wordt aangebracht. De pop krijgt een ander kapsel bijvoorbeeld van alpaca haar en het kan in elke gewenste kleur worden geverfd. De kleertjes van de Blythe poppen worden veelal met de hand gemaakt.

Mijn eerste Blythe
Op marktplaats heb ik mijn eerste Blythe pop gekocht. Dit is geen echte pop maar wel leuk om mee te beginnen. Hieronder zie je een foto van goe ze eruit zag toen ik haar kocht. Ik vond haar wel grappig, maar zag zoveel andere Blythes die ik mooier vond dat ik bedacht om wat dingen aan haar te gaan veranderen.

Eerst moest ik haar uit elkaar halen en alleen dat is al een heel karwei. Ze heeft aan de achterkant namelijk twee touwtjes waarmee je haar ogen kunt bedienen. Haar ogen kunnen 4 verschillende kleuren aannemen of je kunt ze dicht doen. Ik begon met haar mond en neus te schuren en shapen. Mijn vriend kocht een dremeltje voor mij waar ik veel aan heb gehad. Haar gezicht had ik helemaal geschuurd en glad gemaakt met een schuurpapiertje.

Toen werd het tijd voor het aanbrengen van de make-up. Ik vond vooral sproetjes erg leuk op een Blythe pop dus besloot hier ook voor te gaan. Haar lippen in een nude kleur en haar wangen wat gekleurd. Daarna kwam het aller moeilijkste.. De wenkbrauwen! Die heb ik misschien wel 10 keer opnieuw getekend. Uiteindelijk heb ik een sjabloon gemaakt zodat ze precies hetzelfde werden en ze daarin erop getekend.

Er overheen moet een laagje Mister Super clear gespoten worden. Dit spul schijnt erg giftig te zijn dus een mondkapje en masker zijn hierbij aanbevolen. Wat ik toen nog meer heb gedaan zijn nieuwe eyechips in haar ogen aangebracht. Haar oogleden voorzien van ‘oogschaduw.’ Ook heb ik haar nieuwe, langere en vollere wimpers gegeven. Daarna heb ik nog echte oortjes aangebracht.

Zoals je ziet heb ik veel aan haar veranderd en moet ik zeggen dat het erg verslavend is. Elke keer zie je weer iets dat je wilt veranderen aan de pop. En echt alles is mogelijk, zelfs het aanbrengen van tatoeages! Je kunt haar helemaal maken zoals je zelf wilt en dat is erg leuk om te doen. Ze is nog steeds niet af want ik moet aan de touwtjes nog leuke kralen rijgen en haar haren wil ik bruin verven. De haarverf is al besteld, maar toch lijkt mij echt alpaca haar ook ontzettend mooi staan! Alleen is alles voor de Blythe poppen erg prijzig.

Verder ben ik nog wat kleertjes voor haar een het verzamelen en moet ik nog een paar schoentjes voor haar kopen. Ik wil haar gaan gebruiken om leuke foto’s voor de webshop te maken. Ze kan goed model staan voor mijn miniatuur taartjes en gebakjes!

Haar haren heb ik bruin geverfd en dit is hoe ze er nu uit ziet. Het leuke is dat je je blythe pop kunt blijven veranderen. Dus als ik haar niet meer leuk vindt kan ik altijd weer ander haar, kleding of eye chips voor haar kopen.