Creatief met fimo

Nu we allemaal in de Wereld tegen het Corona virus aan het vechten zijn moeten we verplicht thuis blijven. Overdag ben ik moeder, juf, en in de vrije momenten (als mijn dochtertje heerlijk ligt te slapen) heb ik tijd om even creatief bezig te zijn. Dit zijn echt even de momentjes voor mezelf.

Het is voor iedereen op het moment ontzettend lastig om alle balletjes hoog te houden. En des te belangrijker is het dat je even me-time neemt. Plan elke dag even een uurtje in om iets te doen waar je rustig en blij van wordt. Voor mij is dat alles waarbij ik maar creatief bezig kan zijn. Dingen maken met mijn handen. Vooral fimo vind ik ontzettend leuk, omdat je hier eindeloos creaties mee kunt maken. De ideeën die ik heb zijn er eigenlijk teveel om allemaal uit te kunnen voeren. Het verveelt hierdoor ook nooit.

stroopwafel

Ik neem lekker een kopje thee met iets lekkers erbij. Zet vaak mijn koptelefoon op, zodat niemand mij kan storen en dan ga ik aan de slag. Het is zo lekker om even helemaal in je eigen wereld te zijn en alles om je heen te kunnen vergeten. Even nergens aan denken. Daarna voel ik mij weer helemaal opgeladen en kan ik veel meer hebben dan daarvoor.

fimo-klei creatief

Mijn ideeën haal ik van echte taartjes en snoepjes van bijvoorbeeld Pinterest. Maar ook op Deviantart hebben ze mooie plaatjes. Wat ook leuk is, om gewoon eens bij de banketbakker of patissier langs te gaan en daar alle taartjes en andere lekkernijen te bekijken. Op mijn lijstje staan nog een aantal gebakjes en koekjes die ik wil gaan maken. Zoals: Roze koeken, bokkenootjes, moorkoppen en slagroomsoezen. Ik ga dus snel verder aan de fimo, voordat mijn dochtertje straks weer wakker wordt 🙂